Header Ad
Σωτήρης Μπαρσάκης Αυγ 13, 2012

Kύριε Pope, πρωτίστως, θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ζωή σας;
Εργάστηκα στην Βρετανική κυβέρνηση για 21 χρόνια, που έχει ως έδρα το Υπουργείο Άμυνας. Αποχώρησα το 2006 και τώρα εργάζομαι ως παρουσιαστής εκπομπής και δημοσιογράφος και ειδικεύομαι στις ιστορίες του ανεξήγητου, θεωρίες συνομωσίας, επιστημονική φαντασία, επιστήμη και διάστημα.
Πότε ξεκίνησες την έρευνα που σχετίζεται με τα φαινόμενα Α.Τ.Ι.Α;
Από το 1991 εώς το 1994, αρμοδιότητά μου στο Υπουργείο Άμυνας ήταν να ερευνώ θεάσεις ιπτάμενων δίσκων. Δεν είχα κανένα προγενέστερο ενδιαφέρον πάνω στο θέμα και καμία συγκεκριμένη άποψη.

Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ζωή και κάπου αλλού στο Σύμπαν, όπως οι νόμοι της φυσικής καιι της χημείας φαίνεται να είναι σταθεροί, έτσι και οι παράγοντες που ήτανε η αφορμή για την εμφάνιση ζωής εδώ στην Γη (αν και δεν μπορούν να κατανοηθούν πλήρως)

Πιστεύετε στους εξωγήϊνους; Σας κάνω αυτή την ερώτηση διότι νομίζω ότι τα Α.Τ.Ι.Α και οι εξωγήϊνοι είναι δύο διαφορετικά πράγματα, μπορείτε να μας πείτε τι είναι το πρώτο και τι αφορά το δεύτερο;
Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ζωή και κάπου αλλού στο Σύμπαν, όπως οι νόμοι της φυσικής καιι της χημείας φαίνεται να είναι σταθεροί, έτσι και οι παράγοντες που ήτανε η αφορμή για την εμφάνιση ζωής εδώ στην Γη (αν και δεν μπορούν να κατανοηθούν πλήρως) , θα πρέπει να είναι πανομοιότυποι σε αμέτρητους άλλους κόσμους, δεδομένη της εκτάσεως του κόσμου. Τώρα κατά πόσο έχουμε δεχθεί επισκέψεις ή όχι, αυτή είναι μια εντελώς ξεχωριστή ερώτηση, όπως αναγνωρίζετε. Δεν αποκλείω την πιθανότητα αυτή. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ενδείξεις με την μορφή κάποιων θεάσων Α.Τ.Ι.Α αλλά καμία οριστική απόδειξη.

Μετά από όλη αυτή την έρευνα πιστεύετε τελικά ότι οι εξωγήϊνοι πραγματικά υπάρχουν;
Κατόπι της προηγούμενης απάντησης εάν υπάρχουν εξωγήινοι εκεί έξω; ναι -εξωγήϊνοι εδώ: πιθανόν.

Είστε »ικανοποιημένος» από αυτά που πιστεύει ο κόσμος για τα Α.Τ.Ι.Α;
Οι δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης ποικίλλουν, ωστόσο συνήθως υποδεικνύουν ότι το 50% ή και παραπάνω των ανθρώπων πιστεύουν ότι έχουμε δεχτεί επισκέψεις από εξωγήϊνα όντα. Η πεποίθηση για ζωή κάπου αλλού στο σύμπαν (σε αντίθεση με την επίσκεψη από εξωγήϊνους) τείνει να είναι μεγαλύτερη. Πιστεύω ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

Έχετε συγγράψει αρκετά έργα σχετικά με τα Α.Τ.Ι.Α αλλά δεν έχετε σκηνοθετήσει καμία ταινία. ‘Εχετε κάποιο σχέδιο στο μυαλό σας;
Τα κινηματογραφικά/ τηλεοπτικά δικαιώματα για τα δύο μυθιστορήματα μου επιστημονικής φαντασίας, Επιχείρηση τέκνο του Κεραυνού και Επιχείρηση επίθεση αστραπής, είναι διαθέσιμα και πάλι και ελπίζω να γυριστούν είτε σε ταινία ή σε μίνι τηλεοπτική σειρά. Εργάζομαι πάνω σε κάμποσα τηλεοπτικά σχέδια, άρα πιθανότατα θα έχω κάποια σπουδαία νέα σύντομα.

Πώς θα απαντούσατε στην Χριστιανική εκκλησία η οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν εξωγήϊνοι;
Τον Μάϊο του 2008 η Καθολική εκκλησία ισχυρίστηκε ότι η ύπαρξη εξωγήϊνης ζωής δεν θα δημιουργούσε κανένα πρόβλημα σε θέματα διδασκαλίας διότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να τοποθετήσει δημιουργικά όρια στις πράξεις του Θεού. Τούτη η στάση άλλαξε αποτελεσματικά την θέση της πάνω στο θέμα από σκεπτικιστική σε εκείνη της ουδετερότητας.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει ένας νέος ερευνητής, για να κάνει μια σωστή μελέτη πάνω στα Α.Τ.Ι.Α (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα);
Ένας καλός ερευνητής πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλος και να παραμερίζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις. Καλό είναι να ρωτάει τον αυτόπτη μάρτυρα και να προσπαθεί να βρεις και άλλες μαρτυρίες. Θα πρέπει να προσπαθεί να συγκεντρώνει όσες περισσότερες αποδείξεις γίνεται όπως φωτογραφικό υλικό/ βίντεο, και να προσπαθεί να αναλύει σωστά τα δεδομένα. Θα πρέπει να αναπτύξει την γνώσε του πάνω σε αστρονομικά, ατμοσφαιρικά φαινόμενα, στρατιωτικά/πολιτικά αεροσκάφη αλλά και πάνω σε άλλα ζητήματα που θα τον βοηθήσουν να εξηγήσει πολλές θεάσεις.

Σίγουρα έχω πολλές ερωτήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα αλλά δυστυχώς αυτή η τρομερά ενδιαφέρουσα συνέντευξη πρέπει να τελειώσει. Γι’αυτό σας παρακαλώ, μπορείτε να μου πείτε μια τελευταία πληροφορία για τους Έλληνες θαυμαστές των Α.Τ.Ι.Α. Τι πρέπει να κάνουν για να μάθουν και άλλες πληροφορίες σχετικά με το έργο σας και πώς μπορούν να ασχοληθούν περαιτέρω?
Ανεβάζω συχνά νέες ενημερώσεις για το έργο μου στην ιστοσελίδα www.nickpope.net, ιδιαίτερα στον τομέα Latest News (Τελευταία Νεά).

You may be interested

Editorial
0 shares0 views
Editorial
0 shares0 views

Live Εκπομπή ο Σωτήρης Μπαρσάκης λόγω του μένουμε σπίτι

Σωτήρης Μπαρσάκης - Απρ 01, 2020

Ο Δημοσιογράφος Σωτήρη Μπαρσάκη (eviathema.gr )και ο Μανώλης Βέττας (dinataathlitika.gr) μένουν σπίτι και καθημερινά πραγματοποιούν στις 21:00 την νέα τους εκπομπή…

Παραψυχολογία
0 shares0 views
Παραψυχολογία
0 shares0 views

Τα ημερολόγια του Άγγελου Τανάγρα από το Νίκο Κουμαρτζή και τις εκδόσεις Δαιδάλεος

Σωτήρης Μπαρσάκης - Ιούν 16, 2017

Μια νέα αξιόλογη εκδοτική προσπάθεια έφτασε πρόσφατα στο τέλος της. Η έκδοση των ημερολογίων του Άγγελου Τανάγρα είναι γεγονός. Ο…

Ghost Hunting, Συνετεύξεις
0 shares0 views
Ghost Hunting, Συνετεύξεις
0 shares0 views

Θανάσης Αυγίκος

Σωτήρης Μπαρσάκης - Δεκ 10, 2016

Αγαπητέ Θάναση πρώτα απόλα περιέγραψέ μας τις είναι το haunted tube και για πιο σκοπό ξεκίνησε. Το Haunted Tube ουσιαστικά…

Leave a Comment

Your email address will not be published.