Header Ad

Ιερογλυφική Μονάδα Θεώρημα 5, το Φως των Φιλοσόφων (LUX-LVX)

Παναγιώτης Κάρδαρης Νοέ 26, 2016

Γράφει ο Παναγιώτης Κάρδαρης και η Ευαγγελία Θώμου.

Ολόκληρη η Ιερογλυφική Μονάδα περιγράφει σχεδόν κρυπτογραφικά τον τρόπο της γέννησης, της λειτουργίας και της κίνησης του κόσμου από 0 στο 1, από το 1 στο 2, το 3, το 4 στο δέκα και πίσω στην μονάδα της ενότητας. ( η μετάφραση και την συγκριτική έρευνα της Ιερογλυφική Μονάδας του Άγγλου Πανεπιστήμονα Dr.John Dee από τους Παναγιώτη Κάρδαρη και την Ευαγγελία Θώμου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άλλωστε) 

Από το 1ο  λοιπόν εώς το 4ο θεώρημα  o Δρ. Ντη μας εισάγει στο ιερόγλυφο της Μονάδας και τις Ερμητικές της αναλογίες. Θα λέγαμε ότι ο Dee προσπαθεί να αναπαράγει την τραγωδία της ανθρώπινης ύπαρξης, την οποία ο ίδιος συνδέει με την τραγωδία του Οιδίποδα, με γεωμετρικούς, καββαλιστικούς, θεολογικούς, μαθηματικούς και αλχημικούς όρους.

  Στο 4 θεώρημα, δε, καταλήγει στο κέρας της αμάλθειας (θα μιλήσουμε διεξοδικά για αυτό το σύμβολο στο προσεχές μέλλον) και χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο θέλοντας να τονίσει και να αναπαραστήσει εμβληματικά «την χοάνη» της θείας ενέργειας που γέννησε το σύμπαν για να παραχθεί το Φως και ο κόσμος από την ανυπαρξία.  Αυτό γίνεται λοιπόν στο 5ο ( V) θεώρημα όπου « Την πρώτη μέρα της Δημιουργίας παρήχθη το Φως των Φιλοσόφων». Αναφέρεται εδώ ο Dr. John Dee, σε δύο πράγματα.

Α) Η μια αναφορά ανάγεται στο κείμενο  της Π. Διαθήκης  και συγκεκριμένα στη Γένεση όπου την πρώτη ημέρα της δημιουργίας.
«ε
πεν Θεός· γενηθήτω φς· κα γένετο φς»

Και Β)

Στο φως του Σταυρού των στοιχείων της Μονάδας, LUX στα Λατινικά σήμαινε φως και γράφονταν LVX, αυτό δηλαδή που ξέρουμε σήμερα ως Βε, λατινικά προφέρονταν ως «Ου». Eπίσης στα μετέπειτα θεωρήματα ό ίδιος ο Dr. Dee για να περιγράψει τον «Σταυρό» των στοιχείων της Μονάδας χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια λατινικά γράμματα το L, το V και το Χ.

     
L   V   X

e508a-h

FIAT LUX

(Φίατ Λουξ= εγένετο Φως)

Θα δώσουμε τώρα λεκτικά αλλά και σχηματικά μια από τις επεξηγήσεις του θεωρήματος:

Το Φως  που αναφέρθηκε πιο πάνω δεν είναι αυτό των Ουράνιων σωμάτων, πχ του Ήλιου αλλά το πρωταρχικό ενιαίο φως της ύπαρξης που προέκυψε από την ανυπαρξία, αυτό το ενιαίο φως είναι αυτό των Φιλοσόφων και αυτό που διαχωρίστηκε στα στοιχεία.. Έτσι ο Ήλιος και η Σελήνη είναι αποτελέσματα αυτού που ονομάζουμε Πρωταρχικός Διαχωρισμός (Π.Δ). Ο Π.Δ αναφέρεται στο αμέσως επόμενο χωρίο «κα εδεν Θες τ φς, τι καλόν· καδιεχώρισεν Θες ν μέσον το φωτς κα ν μέσον τοσκότους». To Φως, LVX, των φιλοσόφων, το πρώτο φως, η πρώτη ενιαία ύπαρξη διαχωρίστηκε σε δύο καταστάσεις, το φως και το σκότος. Ως συνέπεια αυτού δημιουργήθηκαν τα δύο μεγάλα φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη, ή καμπαλιστικά οι στήλες του Ηλίου και της Σελήνης. Μέσω του ερμητικού έργου της ιερογαμίας του Ήλιου και της Σελήνης παράγεται και πάλι το Φως των Φιλοσόφων.

   Ας πάμε όμως παρακάτω, αυτό το θεώρημα, το οποίο εξετάζουμε, έχει να κάνει και με την παρατιθέμενη αινιγματική εικόνα της Μονάδας και των στοιχείων:

bf52c-monas

Σε αυτήν την εικόνα παρατηρούμε τα τέσσερα στοιχεία και τα δύο μεγάλα φώτα να περιβάλλουν τη Μονάδα καθώς και την επιγραφή “Qui non intelligit, aut taceat, aut discat”, που σημαίνει:

«Όποιοι δεν κατανοούν, πρέπει είτε να μάθουν είτε να σωπάσουν».Αυτή η εικόνα στέκει ως άλλη Σφίγγα και μας ζητάει να λύσουμε σχηματικά το αίνιγμα που θέτει. Ας δούμε  λοιπόν και εμείς τι αποκαλύπτει, σχηματικά, το αίνιγμα της εικόνας και οι αναφορές του θεωρήματος V.

Tετραπλότητα του Διαχωρισμένου Φωτός

Η πρώτη τετρακτύς, η τετραδικότητα του Σταυρού

47c6f-lvx1

Το Άνω αντανακλάται στο κάτω, με τον ίδιο τρόπο που η Κέτερ, η πρώτη σφαίρα του Δέντρου της Ζωής αντανακλάται στη Μαλκούτ, το Βασίλειο, την δέκατη σφαίρα του ίδιου Ιερόγλυφου/ Η Αντανάκλαση γίνεται δια μέσου της προσταγής του Λόγου ( ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ/ ΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΘΕΊ ΤΟ ΦΩΣ)

H Διπλή Τετρακτύς/ Η Οκτάδα του Σταυρού

90586-lvx2-1

   Ο Διαχωρισμός του Φωτός γεννά  το οκτάστινο άστρο, την διπλή τετρακτύ που ο ίδιο ο Ντη αναφέρει σε μετέπειτα θεωρήματα. Αυτό είναι και το νόημα της εικόνας της Μονάδας με τα στοιχεία. (Θα μπορούσαμε επίσης στο σχήμα να κατατάξουμε και τους υπόλοιπους πλανήτες.)

   Έτσι ( σύμφωνα με τον ίδιο το Ντη) στο Σταυρό παράγονται και τα τρία γράμματα του φωτός δηλαδή και το L Kαι το V και το X. Αν δείτε το παραπάνω σχεδιάγραμμα. Και τα τρία γράμματα έχουν ειδικό νόημα το οποίο εξηγεί ο Ντη σε παρακάτω θεωρήματα, τα οποία θα εξετάσουμε σε επόμενο άρθρο-ανάλυση (ΘΕΩΡΗΜΑ XVI) Στο παραπάνω σχήμα θα δείτε ότι το L εμφανίζεται 4 φορές στις συνιστώσες του Σταυρού, το V δύο, μια ορθό, μία αντανακλώμενο και το Χ μία φορά. Στο επόμενο μέρος θα δούμε, όπως ήδη αναφέραμε τη σημασία των γραμμάτων αυτών για τη  Μονάδα καθώς και τη σημασία της τετρακτύος και της διπλής τετρακτύος για την Ιερογλυφική Μονάδα.

Σημείωση: Ολόκληρη η παραπάνω ανάλυση βασίζεται στα στοιχεία του Dr.J.D. και δεν αποτελεί προϊόν απλά προσωπικής ανάλυσης.

You may be interested

Editorial
0 shares0 views
Editorial
0 shares0 views

Live Εκπομπή ο Σωτήρης Μπαρσάκης λόγω του μένουμε σπίτι

Σωτήρης Μπαρσάκης - Απρ 01, 2020

Ο Δημοσιογράφος Σωτήρη Μπαρσάκη (eviathema.gr )και ο Μανώλης Βέττας (dinataathlitika.gr) μένουν σπίτι και καθημερινά πραγματοποιούν στις 21:00 την νέα τους εκπομπή…

Παραψυχολογία
0 shares0 views
Παραψυχολογία
0 shares0 views

Τα ημερολόγια του Άγγελου Τανάγρα από το Νίκο Κουμαρτζή και τις εκδόσεις Δαιδάλεος

Σωτήρης Μπαρσάκης - Ιούν 16, 2017

Μια νέα αξιόλογη εκδοτική προσπάθεια έφτασε πρόσφατα στο τέλος της. Η έκδοση των ημερολογίων του Άγγελου Τανάγρα είναι γεγονός. Ο…

Ghost Hunting, Συνετεύξεις
0 shares0 views
Ghost Hunting, Συνετεύξεις
0 shares0 views

Θανάσης Αυγίκος

Σωτήρης Μπαρσάκης - Δεκ 10, 2016

Αγαπητέ Θάναση πρώτα απόλα περιέγραψέ μας τις είναι το haunted tube και για πιο σκοπό ξεκίνησε. Το Haunted Tube ουσιαστικά…

Leave a Comment

Your email address will not be published.